Betaalbaarheid - Huurdersbelangen Weert

Ga naar de inhoud
Huurdersbelangen Weert onderhandelt met Wonen Limburg hoe die richtlijnen worden toegepast op de huurprijzen in Weert en Nederweert.
Huurprijs die past bij je woning en inkomen
Woonlasten stijgen meestal niet meer dan de inflatieHuurdersbelangen Weert ziet er op toe dat je niet te veel huur betaalt.
Zij vertegenwoordigen de huurders in de Prestatie Afspraken met Weert en Nederweert.

Wat merk je hiervan
Huurprijs die past bij je woning en inkomen
woonlasten stijgen meestal niet meer dan de inflatie
Maatwerk voor huurders met financiƫle problemen
Wat doet Huurdersbelangen Weert.
Elk jaar vindt de Huurronde plaats. Dat werkt zo: De kwaliteit van een woning wordt uitgedrukt in punten. Deze punten bepalen de hoogte van de huur. De regering bepaalt op basis hiervan hoe hoog de huur mag zijn.  
Huurdersbelangen Weert onderhandelt met Wonen Limburg  hoe de Huurronde wordt toegepast: de jaarlijkse huurverhoging. Verder onderhandelt men bij het thema Huurbeleid over andere zaken die gaan over de huur. Bijvoorbeeld de hoogte van de huur als je als nieuwe bewoner in een huurwoning gaat wonen.
Deze afspraken liggen vast in het Huurprijsbeleid. Het is de verantwoordelijkheid van Wonen  Limburg om dit beleid toe te passen, de juiste huurprijs te berekenen en huurwoningen passend toe te wijzen. Helaas lukt dat niet altijd. Dan komt de Huurdersraad in actie.
Als een huurder in financiĆ«le problemen komt, is het mogelijk om met Wonen Limburg  andere afspraken te maken over het betalen van de huur. Bijna altijd komt er door maatwerk een passende oplossing voor de huurder.

Vragen? stel ze gewoon

Huurdersbelangen Weert
Langpoort 7a
6001CL Weert
T 0495- 543858
www.huurdersbelangenweert.nl
info@huurdersbelangenweert.nl
Terug naar de inhoud